2015. február 28 - PRLMNT CLUB (Nyugati)

Jesus Loves Electro (NO)

Jesus Loves Electro

Rólunk

,,A CrossSound fesztivál szándéka szerint egy olyan fesztivál kíván lenni, ahol a krisztusi etikának megfelelően, az Ige és a Szentlélek mércéje szerinti szabadsággal találkoznak a fiatalok. Hisszük, hogy a színvonalas keretek mögött ott van az az Igei tartalom, a megváltott életek hiteles bizonyságtétele, mely által üdvösség-tapasztalat lehet ez a fesztivál a résztvevők számára.

Imádkozunk azért, hogy a CrossSound fesztivált Urunk áldása kísérje, hogy az odalátogató fiatalok, úgy tudjanak együtt lenni, hogy Isten jelenlétét tapasztalják meg, mely által szerinte való módón örülhetnek mindannak a jónak, amit Tőle kapnak, egyben erősödhetnek hitükben!" (Steinbach József, református lelkész, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke)

 

Miért fontos nekünk a CrossSound?

 

 

... mert hiszem, hogy keresztény fiatalok bátorítást nyernek a hitükben ezáltal. Kezdeményező, aktív életmódra inspirálódnak.  Lebomlanak a felekezetek közti különbségek a szabadság adta egység alatt. (Bálint, vállalkozó, a CRS programigazgatója)

 

... mert a világ embere és a magyarországi keresztények megtapasztalják, hogy minőségileg más arculata is lehet a kereszténységnek, mint ahogy azt eddig megszokták a templomok falai közt. (Gergő, a CRS adminisztrációs vezetője)

 

... mert élményeken, aktív részvételen és művészeteken keresztül tapasztalják meg a fiatalok a szabadságot és az abban kibontakozó keresztény értékeket. (Enikő, CRS művészeti programok koordinátora)

 

... mert a fiatalok tiszta, minőségi szabadidőt töltenek el és szórakoznak a hitüket nem félretéve, hanem megélve. Itt nem a tanításon és az információ átadáson van a hangsúly, melyet néha nyomásként viszünk tovább egy konferenciáról, hanem a szabadságon, emberi kapcsolatokon, inspiráción keresztül aktivizálódik a szív és a lélek. (Kata, a CRS önkéntesek koordinátora)

 

… fantasztikus erő van abban, amikor emberek összegyűlnek és együtt énekelnek Halleluját. El se hisszük sokszor, hogy ez az egység a nemzetünket képes megváltoztatni. (Donát, a CRS zenei koordinátora)

 

… a művészet és a kreativitás Istentől van. Az érzéseinket, a vágyainkat, az igényt önmagunk kifejezésére Isten helyezte belénk. Ezen a fesztiválon találkozhatunk keresztény művészekkel és betekintést nyerhetünk abba, hogy ők Isten gyermekeiként hogy fejezik ki önmagukat. Ezen a Fesztiválon megmutathatjuk magunkat, elindulhatunk az őszinte önkifejezés felé - ezáltal elindulhatunk Isten felé.(Tomka, CRS operatív vezetője)

 

...mert itt összegyűl Isten népe, hogy ünnepelje Őt, aki már nem büntet, hanem kegyelmet ad. Minden előadó és minden program arra mutat rá, hogy Jézus szabadságot hozott. Nem vallást, nem hidegséget hanem tüzet. Nem távolságot, hanem közelséget. Célunk, hogy egyhogy Isten milyen jó. Az a vágyunk, hogy mindenki vele találkozzon, felismerje a személyét. A kegyelem személyét. (Sziszi, Golgota gyülekezet lelkipásztora, CRS lelki programokért felelős koordinátora)

 

… mert egy igényes kultúrát és értékeket megalapozó fesztivál, ami zenei és művészei élményeket nyújtva, a keresztény fiatalokat és nem hívő barátaikat a hiteles, a hitben megélt, céllal és értelemmel gazdagított szórakozásra tanítja és engedi. (Mercédesz, CRS önkéntes)

 

… ahhoz, hogy egy keresztény el tudjon kezdeni evangélizálni, fontos, hogy háttér ismeretei legyenek, melyekre alapozhat is. Erre a fesztivál ideje alatt maximális lehetősége lesz. A fiataloknak szükségük van rá, hogy megtapasztálják, milyenmás felekezetű kortársaikkal közösen, egy szívvel, egy lélekkel egy helyszínen dicsőíteni az egy élő Istent. (Tomi, agapé gyülekezet)

Azt látjuk, hogy nekünk keresztény fiataloknak is itt van a lehetőségünk, hogy összefogjunk és megmutassuk egymásnak és a világnak, hogy mi is az igaz szabadság, hogy az más, mint, amit a világi fesztiválokon, a bulikban keresnek az emberek. Megmutassuk és megéljük, hogy az öröm Istentől van, az éltre mutat és boldogság van benne, az élvezet pedig elillan és hiány marad utána, ha nincs ott az Istenben lelhető öröm. Egyetértünk abban, hogy nem csak egy fesztivált akarunk építeni, nem csak egy gyöngyszemet, hanem programok egész láncolatát szeretnénk látni, amely a szlogenünk szerint “A (Jézusban megtalálható, valódi) szabadságra hangol” minket, fiatalokat. Mindezt minőségi, kreatív, keresztény  programokon keresztül.

 

Tudjuk, hogy Isten munkája megy előre nélkülünk is. Az, hogy részese és megvalósítói lehetünk az Ő tervének és formálódhatunk ezáltal, Áldás.

Te részese akarsz lenni?

Támogatóink
  • A Magyarországi Egyházak Ökomenikus Tanácsának támogatásával
  • OVB Magyarország Hajdú Sándor újjászületett kereszteny országos igazgatósága
  • Aapril Communication
  • Aera Communication
  • GILDAN - Utteam.com
Médiatámogatók
  • Shoeshine