A fesztiválról

A fesztiválról

Az első Cross Sound Összművészeti Fesztivál egy háromnapos fiatalos, modern, kreatív keresztény könnyűzenei és művészeti kezdeményezés, ami újfajta aspektusát hivatott meghonosítani a fesztiválozásnak, amely hazai alternatívája lehet az európai keresztény fiatalok szórakozásának.

Ezen új kezdeményezés ötlete azon felismerés alapján született, hogy a keresztény értékeket figyelembe véve is lehet szabadon, közösségben szórakozni.  

A kezdet.

„Majdnem”, „akartuk”, gondoltam rá”, „az volt az álmom”, „szerettem volna”, de.... Nem történt meg. Aki majdnem eléri a buszt, az lekéste. Aki szeretett volna megszervezni egy keresztény fesztivált, annak azóta is csak tervek vannak a fejében. Álmok. Talán már bezárult lehetőségek. Majdnem velünk is ez történt. Volt egy álmunk. Szervezni egy keresztény nyári fesztivált a semmiből, a temérdek sok, népszerű világi fesztivál mellett. Fiatalokat, értéket, közösséget, zenét, művészetet egybekovácsolni. SZÓRAKOZNI. SZABADON.

Természetesen megijedtünk. Kockázatatni pénzt, időt, energiát, hírnevet. De Isten pár imádsággal töltött hónap után szólt és kapukat nyitott.

“A jó alkalmat áron is megvegyétek, mert az idők gonoszak. Éppen azért: ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata. (Efezus 5:16-07)”

Halogatunk és bízunk a következő alkalmas időben, nap mint nap. Kisebb és nagyobb dolgokban egyaránt. De “az idők gonoszak”. Elhitetik velünk, hogy vég nélkül ismétlődnek a jó alkalmak és óriási fájdalom amikor rájövünk, hogy a lehetőség, amit nem használtunk ki, nincs többé.

Egy mondattal kezdődött a CrossSound: „akkor megcsináljuk”.

Egy lépés kellett, hogy megérezzük, nem süllyedünk, vizen járunk.

A célunk

  1. Fiatalokat összehozni pár napra, hogy felekezettől függetlenül, együtt ünnepeljük a hitet, melyet Jézus Krisztusban kaptunk és bátorítást nyerjünk egymástól egy olyan életre, amely Istent dicsőíti.
  2. Minőségi zenei és művészeti programok széles skáláját kínálni, melyhez kreatív és modern környezetet nyújtunk, mindezt a lehető legkedvezőbb áron.
  3. Minden résztvevőnek felkínálni a lehetőséget, hogy halljon az evangéliumról és annak hatásáról azok életére, akik elfogadják Jézust megváltójukként. “Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3,16)

Kiket várunk?

Vajtára, a fesztivál helyszínére kb. 800-1000 fő állandó jelenlévőt várunk a 16-36 éves korosztályból, mind Magyarországról, mind a külföldi országokból. A fesztivál teljes mértékben felekezetek közötti, így bárki magáénak érezheti az esemény értékeit, hangulatát, üzenetét.

Ki szervezi?

A szervező csapat tagjai huszonéves fiatalok, akik mindannyian rendelkeznek fesztivál-, illetve rendezvényszervezői tapasztalattal, a rendezvény lebonyolításáért pedig az AERA Concept Kft. a felelős, amely desztináció-marketinggel, elsősorban place brandinghez kapcsolódó stratégiaépítéssel, illetve komplex és integrált kampányok készítésével és menedzselésével foglalkozik.

A fesztivál sikeres megvalósulásáért emellett számos önkéntes is tevékenykedik már jelenleg is, a jövőben pedig jelentősen bővítjük a csapatunkat.

Támogatóink
  • A Magyarországi Egyházak Ökomenikus Tanácsának támogatásával
  • OVB Magyarország Hajdú Sándor újjászületett kereszteny országos igazgatósága
  • Aapril Communication
  • Aera Communication
  • GILDAN - Utteam.com
Médiatámogatók
  • Shoeshine