Lengyel Péter - mozgás

Lengyel Péter - mozgás

A körben mindenki egyenlő. A körben egy lényeges pont van, a közepe. 

Tánc műhely. Sokan, sokféleképpen beszélnek arról hívő körökben is, hogy mi hiányzik az életükből, szolgálatukból. Ez a hiányra koncentrál. Pál apostol arra bátorít bennünket "minden a tiétek", mert a titok, a Megváltó bennünk VAN. Ami a miénk, amink VAN, azt is kaptuk, és a leghálásabb feladat  odaadni másoknak. Koncentráljunk arra, amink VAN, adjunk hálát érte, és mondjuk azt: Még mindig nem elég, egyszer a nincsből lesz A VAN. Élet, tehetség, zene, tánc, öröm, gyógyulás, feltámadás mindez a mienk, csak fel kell fedezni. Erre hívlak én is benneteket, találjuk meg együtt ami bennetek VAN, az elrejtett kincset, a mozgás örömét.
 
Levetni valamit és felvenni esetleg mást, könnyen megtalálható a hétköznapjainkban. Ezt tesszük a mindennapi rutin tevékenységeinkben. Vajon igaz lehet-e ez a hívő életünkben? A szellem, lélek és test újjá tételében? Tudjuk, mindezt Isten végzi, a mi hitünk is kell hozzá. A mozgás és tánc örömének felfedezésében szellemileg és lelkileg le kell csupaszodnunk, le kell vetkőzni a gátlást, az előítéletet, a mások előtti megmutatkozás félelmét.
 
Le kell dobni a régi surranót, s új cipőben új utakon kell „járni”, illetve mozogva-táncolni. A mozgás eszköz arra is, hogy felszabadítson, sőt akár elérhetővé válik a menny itteni, földön való megélése. Zenére vagy teljes csendben? Mindegy. Gurulj, perdülj, a földön, vagy akár ugorj a levegőbe! Extrém? Kihívó? Megtanulható. Tudd meg, bibliai dolgokat teszel. Így tettek a régiek is. Mozgásukkal is kifejezték a „szárnyalást” Isten jelenlétében. Egyszerűen csak – örültek a Megváltójuknak. Erre hívlak benneteket most is Isten szentjei!
 
Lengyel Péter vagyok, 57 éves. Nős, négy fiúgyermek és egy kislány édesapja. 25 éve fogadtam el Jézust, felnőtt fejjel, s „tudom kinek hittem”. Nyolc évet töltöttem a Hit Gyülekezetében, ott jártam Teológiára is. Tíz éve vagyunk felkent pásztorai a feleségemmel, Annával a Menóra Messiáshívő Közösségnek. Ezen belül én vezetem a dicsőítést is, Anna a körtáncokat tanítja és koreografálja.
Közel 30 éve foglalkozom színházzal, zenével, képzőművészetekkel és tánccal itthon és külföldön egyaránt. A Magyar Táncművészeti Akadémián diplomáztam kortárs tánc szakon – koreográfusként, itt írtam a szakdolgozatomat „Tánc a Bibliában” címmel. Több vidéki és budapesti gyülekezetekben szolgáltunk igével és héber körtáncokkal, profetikus tánccal Isten dicsőítéséről, arról az örökségről, ami elhalványodott, de az utolsó időkben meg fog látszani Isten népén. 
Támogatóink
  • A Magyarországi Egyházak Ökomenikus Tanácsának támogatásával
  • OVB Magyarország Hajdú Sándor újjászületett kereszteny országos igazgatósága
  • Aapril Communication
  • Aera Communication
  • GILDAN - Utteam.com
Médiatámogatók
  • Shoeshine