Csuzi Márton - Parkour

Csuzi Márton - Parkour

futás - dinamika - akadály - ugrás - akrobatikus mozdulatok - sebesség - gördülékenység - szépérzék - eredetiség = PARKOUR

A parkour elsõdleges célja, hogy a sportoló olyan `futást` vigyen véghez, melynek során az akadályok sorozatát kreatív, akrobatikus és gördülékeny módon küzdi le. Az ilyen futások általában ugrásokból, szaltókból és falfutásokból állnak, de az egyetlen igazi határt csak a szabadfutó kreativitása jelenti.

Csuzi Márton vagyok, kortárstáncművész, koreográfus, akrobatika és parkour oktató. A párizsi Art Du Déplacement (ADD) Academy-n végeztem, ahol a Yamakasi csoport tagjai tanítottak. Azóta rendszeresen tartok parkour és akrobatika edzéseket Budapesten. Mi is az az ADD? Szó szerinti fordítása a következő lenne: A helyváltoztatás művészete. Ez minden olyat magába foglal ami elmozdulással jár. Egy sajátos és különleges technika és metodika, mely a harcművészetek, a tánc, az akrobatika és a parkour alapelveit és formáit egyesíti, egyetlen mozgásformában. Egyszerre koncentráció, stabilitás és elmozdulás. A határok keresése, átlépése, a félelem legyőzése, a koncentráció és kreativitás fejlesztése, test és szellem harmonizálása. És mindezt úgy, hogy közben egy csapat, egy lélek, együtt dolgozik a közös sikerért.

A foglalkozásokon fejlesztjük a testtudatot, a testhasználatot, technikai gyakorlatokkal, akrobatikus elemekkel és különböző akadályokon történő áthaladással, ügyességi fejlesztéssel haladunk előre. Itt szerepet kap a kreativitás, a mozgás minőségeinek fejlesztése, mindezt olyan gyakorlatokkal, azok kombinációival, amiket csinálni nemcsak hasznos, de nagyszerű érzés is. Kihívásokkal szembesülünk, amiket teljesítve, mindig legyőzünk egy részt félelmeinkből. Megtanuljuk, hogyan lehet azokat átlépni, magunk mögött hagyni, ahogy arra sokszor az életben is szükség van. A foglalkozások közös nyújtással, relaxációval végződnek.

Mindenkit szeretettel várunk, előképzettség nem szükséges, félni nem szabad, az oktatók végig odafigyelnek a biztonságra és a megfelelő ritmusra, tempóra. „On commence ensemble, on finit ensemble”- Együtt kezdünk, együtt végzünk. És mindennél fontosabb: BE COOL!

A fesztiválon szabadtéri parkour órán vehettek részt, mely teljesen kezdőknek szól!

Támogatóink
  • A Magyarországi Egyházak Ökomenikus Tanácsának támogatásával
  • OVB Magyarország Hajdú Sándor újjászületett kereszteny országos igazgatósága
  • Aapril Communication
  • Aera Communication
  • GILDAN - Utteam.com
Médiatámogatók
  • Shoeshine