2015. február 28 - PRLMNT CLUB (Nyugati)

Jesus Loves Electro (NO)

Jesus Loves Electro

KéSzülődő

A gyermekvárás és a szülés/születés időszaka máshoz nem hasonlítható módon vonzza és hozza felszínre létünk legszélsőségesebb pólusait. A legnagyobb örömök, a mindent elsöprő teremtő erő, de egyben létezésünk mély kétségeinek, és legősibb halálfélelmeinek ideje. Talán nincs más, ami ennyire csodás, légies, mindamellett nagyon földhözragadt és testi egyszerre. Néhány hónapba sűrítve harcoljuk meg őseink ránk hagyott vívódásait és féltjük a jövő homályába vesző örökségünket. Amikor nagyon Most van az Örökkévalóságban.

Egy gyermek érkezése mindent és mindenkit kimozdít addigi nyugvó helyéről. Elbizonytalanodásunk viszont esélyt is ad arra, hogy válaszokat, új utakat találjunk.

A KéSzülődő egy olyan kiscsoportos keretek között zajló csoportmunka, ahol az életciklusokkal, a szexualitással és a gyermekvállalással kapcsolatos kérdésekre kereshetünk válaszokat Isten beszéde és a modern perinatális (értsd: születés körüli) tudomány segítségével. A konkrét témakörök a résztvevők érdeklődési területei alapján, a helyszínen alakulnak ki. A foglalkozáson bárki részt vehet (családalapítás előtt állók, házaspárok, várandósok és kisgyermekesek).

Kevés elmélet, sok páros és csoportos játék.

Lengyel Anna, négy gyermek (Sámuel 9, Simon Illés 7, Miksa Joel 3 évesek, Dorka Elza 5 hónapos) édesanyja. Férjével, Lengyel Péterrel tíz éve vezetnek egy budapesti kis közösséget, mely idő alatt több párt készítettek fel a házasságra és a gyermekáldásra. Pedagógusi és fejlesztő pedagógusi végzettsége mellett az ELTE PPK Perinatális Szaktanácsadó szakán is végzett. Szülésfelkészítéssel, szüléskíséréssel, szoptatási tanácsadással is foglalkozik, valamint segítséget nyújt a csecsemőkori regulációs problémák esetén. Önkéntes a Honvéd Kórház Koraszülött Intenzív osztályán.

Támogatóink
  • A Magyarországi Egyházak Ökomenikus Tanácsának támogatásával
  • OVB Magyarország Hajdú Sándor újjászületett kereszteny országos igazgatósága
  • Aapril Communication
  • Aera Communication
  • GILDAN - Utteam.com
Médiatámogatók
  • Shoeshine