2015. február 28 - PRLMNT CLUB (Nyugati)

Jesus Loves Electro (NO)

Jesus Loves Electro

A szabadulás útja

Fiatalkori szenvedélybetegség és deviancia – okok, megjelenési formák, következmények. 

Következmények (augusztus 1.-én, 10-11:30-ig)

Első téma a deviancia következményei, a csoportfoglalkozás vezetője Moses Bernadett. Manapság igen sok ember - ifjútól az idősig - a neurózis ama formáját éli át, ami az élet értelmetlenségének érzete miatti frusztrációból alakul ki. A foglalkozás célja a pszichésen meggyengült ember erejének visszaállítása a Krisztustól kapott szenvedőképesség által.

 

Megjelenési formák (augusztus 2.-án 10-11:30-ig)

A csoportfoglalkozás vezetője Novoszádi Zoltán. Témája a szenvedélybetegség megjelenési formái, azaz a kényszerhasználat sokszínűsége és időbeni felismerése. A téma főhangsúlya: A megkötözöttség jelei a mindennapokban és a szabadulás útja.

 

Okok (augusztus 3.–án 14-15:30-ig)

A csoportfoglalkozás vezetője Horváth Bea. Témája a szenvedélybetegségből való szabadulás. Ennek az útnak kezdete az önös érdekből történő vágykielégítés önpusztító hatásának fölismerése. A második lépés annak az életstílusnak a kialakítása, mely Krisztus szabadságának valóságosabb befogadásában teljesedik ki. 

 

A témák természetesen átfedik egymást, élővé attól válnak, hogy a csoportvezetők saját tapasztalataikat osztják meg. A másfél óra alatt nem tanítunk senkit semmire. Nem szerelünk meg senkit, és nem tanácsolunk semmit. Amennyiben valakinek kérdése van a teremben, arra az válaszol, akinek a téma kapcsán van tapasztalata és akkor is egyes szám első személyben beszél. 

A csoportfoglalkozás helyszíne a fesztiválon: LélekPont

Támogatóink
  • A Magyarországi Egyházak Ökomenikus Tanácsának támogatásával
  • OVB Magyarország Hajdú Sándor újjászületett kereszteny országos igazgatósága
  • Aapril Communication
  • Aera Communication
  • GILDAN - Utteam.com
Médiatámogatók
  • Shoeshine