Helyes_Beat interjú

Helyes_Beat interjú

Interjú Ferencz Péterrel a Helyes_Beat frontemberével.

 

 

Bő másfél éve jelent meg a köztudatban a Helyes_Beat. Hogyan formálódtatok csapattá, és miért döntöttek a jazz-esebb stílus mellett?

Ez a csapat nélkülem már jó ideje létezett, viszont a srácok többször is meghívtak vendégfellépőnek. Egyszer csak előálltak azzal az ötlettel, hogy mi lenne, ha én lennék a zenekar vezetője, legyünk így heten egy csapat, és rakjunk le valami kézzel foghatót az asztalra. Örömmel vállaltam.
Azt gondolom, hogy a "jazzesebb stílus" kicsit erős kifejezés, a zenénk a Pop, az R'n'B, a Funky és a Soul alapjain nyugszik, mindez valójában egy modern, Gospeles hangzást eredményez. Örülünk, ha az átgondolt harmóniák és hangszerelések miatt jazzesnek hat, de fontos, hogy mindenki értsen minden ütemet.

Fennállásotok óta számos interjú készítettek veletek, rengeteg koncertet adtatok határon belül és kívül, megjelent első lemezetek, klipjeitekre pedig több tízezren kattintottak. Szerintetek mi ennek a gyorsan jött sikernek a titka?

A friss hangzás és a minőség minden szinten, amire idáig is nagyon odafigyeltünk, és ezután is minden erőnkkel szeretnénk megtartani, sőt, fokozni azt.

Miért döntöttetek úgy, hogy először ismert dicsőítő dalokat dolgoztok fel?

1.) Azért, mert nem szerettünk volna azonnal saját dicsőítő dalokkal nekirontani a közönségnek és rögtön első körben megszerettetni ezeket velük; 2.) mert az Isten-dicsőítő dalok írása különösen nagy feladat és felelősség, amihez még időre, összeszokásra van szükség; és 3.) mert nagyon szeretjük ezeket az ismert dicsőítő dalokat, amiket alig vártunk feldolgozni, átdolgozni, eljátszani a magunk ízlése szerint.

Milyen terveitek vannak az elkövetkező hónapokra?

Már készül az új nagylemez, de még nem szeretnék időpontokat közölni, mert a legközelebbi történésünk egy vadiúj, egydalos kislemez megjelentetése lesz, amihez egy videóklip is társul majd.

Mivel készültök a Cross Sound fellépésetekre?

Sok fantasztikus ismert dicsőítő dallal, rengeteg örömmel, ezer tonna pozitív energiával, éhesen Isten áldásaira.

 


Interjút készítette: Tóth Szilvia

Támogatóink
  • A Magyarországi Egyházak Ökomenikus Tanácsának támogatásával
  • OVB Magyarország Hajdú Sándor újjászületett kereszteny országos igazgatósága
  • Aapril Communication
  • Aera Communication
  • GILDAN - Utteam.com
Médiatámogatók
  • Shoeshine